Samenwerkende Kerken Hillegom

Protestantse Gemeente Hillegom

Bijna iedereen kent de Maartenskerk wel tegenover de oude pomp in het hart van Hillegom. Het is het huis van de Protestantse Gemeente Hillegom. Een kerk die al generaties lang een vindplaats wil zijn van geloof, hoop en liefde. Anno nu zijn wij een bevlogen geloofsbeweging waar iedereen welkom is. De eredienst is elke zondag het hart van samenkomst waar we zingen en leren over Gods koninkrijk en de boodschap van Jezus Christus voor onze wereld. Gastvrijheid, ontmoeting en omzien naar elkaar staan hoog in het vaandel.

Onze geloofsbeweging wil graag een positieve bijdrage leveren aan de samenleving om ons heen. Dat doen wij door lokale initiatieven te steunen, zoals de voedselbank, schuldhulpmaatje en verschillende projectdoelen. We organiseren maandelijks een eetcafé en er zijn verschillende bijbel- en gespreksgroepen.

De Maartenskerk staat open voor tal van activiteiten en is regelmatig extra geopend, zoals op Open Monumentendagen, adventszaterdagen en de keukenhoftijd. Daarmee willen wij toegankelijk zijn voor iedereen die op zoek is naar een praatje, een moment van bezinning of meer informatie over de rijke historie.

Als geloofsbeweging komen wij herkenbaar en vertrouwd over voor iedereen die bekend is met de Protestantse geloofstraditie. Kom gerust eens kennismaken met deze traditie, want deze heeft je echt iets te bieden. Nu en in de toekomst. We vertellen je er graag over!