Samenwerkende Kerken Hillegom

Open Hof Hillegom

Onze naam
De naam Open Hof staat voor openheid, iedereen is welkom. Een hof is een groene plek in een drukke omgeving. En dat wil Open Hof zijn, een oase waar je tot rust mag komen. Een plek van ontmoeting met andere mensen en met God.

Onze houding
Wij geloven dat elk mens behoefte heeft aan een thuis. Een plek waar je geliefd en veilig bent, waar je helemaal jezelf mag zijn. Daarom doen we ons best om iedereen zich thuis te laten voelen bij Open Hof. Niet omdat het gaat om een kerkgebouw, maar om God bij wie iedereen Thuis mag komen. Daarom is alles wat we organiseren vrij toegankelijk, ook als je niet gelooft of nooit eerder in een kerk bent geweest.

We houden van God en geloven dat een leven met Hem het mooiste is dat er bestaat. Niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend, maar een ontdekkingstocht die de moeite waard is. Daar spreken we veel over met elkaar. Op zondagen, op huiskringen en tijdens activiteiten.

Onze gemeente
Sommige mensen bij Open Hof gaan al hun hele leven naar de kerk, anderen hebben juist een heel andere achtergrond en zijn God later in hun leven tegengekomen. De diversiteit van mensen zien we als een verrijking, we kunnen veel van elkaar leren.

Activiteiten

Open Hof organiseert veel activiteiten, niet alleen voor de eigen bezoekers, maar juist ook voor alle inwoners van Hillegom. O.a. de Alpha (zie hieronder). Kijk ook eens op onze website voor een completer overzicht.

Wat is Alpha?
Alpha is een reeks van ongeveer 10 avonden waarop je nieuwe mensen ontmoet en met elkaar nadenkt over grote vragen van het leven en geloof. Denk bijvoorbeeld aan de vraag ‘Is er meer?’, ‘Waarom stierf Jezus?’ en ‘Hoe kun je geloven?’.

Voor wie?
Alpha is voor iedereen die vragen heeft over het leven en/of over het christelijk geloof. Niet omdat je tijdens Alpha alle antwoorden krijgt, maar omdat je samen met anderen over jouw vragen na kunt denken en de vragen van anderen hoort. Alpha geeft je de gelegenheid om in een ontspannen setting meer te weten te komen over christelijk geloof.
Misschien heb je nog nooit over het bestaan van God nagedacht. Of misschien ga je juist al jarenlang naar een kerk maar wil je met je (weer) eens nadenken over wat je nu eigenlijk gelooft. Je bent hoe dan ook welkom!

Hoe ziet zo’n avond eruit?
Elke avond start met een heerlijk dessertbuffet en tijd om elkaar beter te leren kennen. Vervolgens vertelt een van de gespreksleiders iets over het thema van de avond. Daarna praat je daar (eventueel in kleinere groepjes) over door. De regel is: geen mening of perspectief is te gek. Alpha is een plek waar je gewoon mag delen wat je bezighoudt en wat jij denkt, wees gewoon jezelf. Juist mooi om te leren van elkaars perspectieven en ervaringen.